B - Personbil manuell och automat

Här har vi samlat lite information om vår personbilsutbildning.För att anmäla dig till utbildning hos oss så kan du ringa, skicka mejl eller komma in på kontoret så hjälper vi dig.

Körkortstillstånd

För att kunna påbörja körkortutbildningen hos oss på trafikskolan måste ni ha ett giltigt körkortstillstånd, detta söker man hos transportstyrelsen.  Du hittar detta på deras hemsida.

Teoriutbildningen

Hos oss är teoriutbildningen helt digital, vi använder oss av det digitala materialet KÖRA BIL som du kan jobba med var du än befinner dig.

Bokning av körlektioner

Bokning av körlektioner görs via Elevcentralen dit du får inloggning när du skriver in dig. Avbokning av körlektioner Avbokning ska ske helst via elevcentralen och senast klockan 13.00 dagen innan ni ska köra. Vid senare avbokning debiteras halvt lektionspris. Om du skulle bli sjuk samma dag, meddela oss så fort som möjligt så att någon annan kan få din tid istället.

Bilar

Riskutbildning 1

Denna handlar om alkohol, droger samt övriga risker i trafiken. Det är en 3 timmar lång utbildning som vi har i vår teorilokal. Denna utbildning måste genomföras innan man får göra kunskapsprov och körprov hos trafikverket.

Riskutbildning 2 (Halkbanan)

Halkbanan är den andra delen av riskutbildningarna som skall göras. Vi åker till Hörnefors och gör vår halkbanekörning där. Vi åker 3-4 elever i bilen och man får då turas om att köra både dit och hem. Vi åker också över Umeå tillbaka så alla får köra en kort lektion i Umeå för att prova på lite mer avancerad trafik.

Betalning

Betalning kan ske med kort, via bankgiro eller via våran e-handel. När ni betalar via bankgiro måste ni ange ert personnummer och namn.

Legitimation

För att kunna göra alla obligatoriska moment krävs för varje tillfälle att man kan visa upp en giltig legitimation. Om du inte har detta så skaffa det så fort som möjligt annars kommer det att bli problem vid riskutbildningarna och proven.

Kunskapsprov och Körprov

Dessa prov är det sista som skall göras innan man har sitt körkort i handen. För att bli inbokad till trafikverkets prov krävs att både teori och körning nästan är klara. Proven bokas nämligen samtidigt och görs med bara någon eller några dagars mellanrum. Ibland kan man få proven samma dag.